Förvaltaren har länge planerat för ”Parfymfabriken”, som med sina 16 våningar ska förgylla utkanten av Lilla Alby. Men där tar det inte slut. Den gamla riktiga parfymfabriken intill ska konverteras till bostäder med!

Industrikänsla med anknytning

Det nya tornet ska komplettera den gamla byggnaden med sin industrikaraktär och design som ska påminna om Sundbybergs äldre byggnader.

Hållbarhet

Här ska det vara så gott som bilfritt och cykelfrämjande. Med en cykelverkstad i huset, förvaringsboxar för paketleveranser och en bilpool.
I linje med grannhuset ska taket utrustas med en möblerad terrass och i bottenplanet planerar man för caféer, restauranger och butiker.

Förvaltaren skriver att de ställer höga krav på val av material. De eftersträvar en hög miljöklassning i form av energianvändning, effektiv ventilation och bra materialval. Runt hörnet har ju Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande ”Sweden green building council”, läs mer om dem här https://blog.alltomsundbyberg.se/miljobyggnader-i-sundbyberg/

När börjar bygget?

Planerad byggstart är 2019-2021 med en byggtid om ett till två år. Tidshorisonten är ännu oklar men vi väntar med spänning. Det är lite extra speciellt att Förvaltaren planerar att bygga ett hyreshus i den där lyxiga nivån.

Kommentarer på “Byggstart för Parfymfabriken?”

 1. Bosse Duvhed says: 4 oktober, 2019 kl. 19:18

  Fel hus på fel plats! Hur kompletterar eller förgyller ett höghus den ”kurviga” gamla parfymfabriken? Trams.
  Kritiska synpunkter framfördes under samråds-tiden. Det gamla talesättet ”mot dumhet kämpar man förgäves” gäller tydligen även om Förvaltaren.

 2. Projekt av fullständigt maktgalna politiker med storhetsvansinne.
  Förvaltaren borde i första hand rusta upp sitt nerslitna bostadsbestånd och närmiljöer.

 3. Mats Westlund says: 4 oktober, 2019 kl. 22:01

  Lägg av. Manhattan syndrom. Sumpan är förstört.

 4. Gunilla Craemer says: 4 oktober, 2019 kl. 22:20

  Det här bygget förgyller verkligen inte Lilla Alby och det harmonierar inte med den befintliga bebyggelsen. Gör om och gör rätt.

 5. Bosse Duvhed says: 5 oktober, 2019 kl. 11:50

  Fel hus på fel plats! Hur kan ett höghus komplettera den gamla kurviga parfymfabriks byggnaden? Trams. Kritik framfördes under samrådet och nu kan jag konstatera att det gamla talesättet ”Mot dumhet kämpar man förgäves” det gäller även Förvaltaren.

 6. Lasse Wimnell says: 8 oktober, 2019 kl. 20:27

  Vem vänder sig Förvaltaren till, med höga hyror kommer det
  Inte att bli uthyrt till vanliga SBG:are.

 7. Inga Problem says: 27 november, 2019 kl. 15:01

  Det står ett höghus från Riksbyggen alldeles intill, så ett till höghus är inget större problem. Men kan vi få till byggstart snart, de skulle börja i 2019 och inga uppdateringar från Förvaltaren. Ser inte hur nya bostäder utesluter renovering av gamla lägenheter. Det stora problemet är att folk vill bo i stan, ha hög standard men ha en hyra som de hade ”förr” i Sundbyberg eller på landet. Jag har Inga Problem med en hög hyra, hellre det en miljoner i skulder.

 8. neejjjj varför??? katastrof.

 9. Storhetsvansinne och omdömeslöshet hos Sundbybergs politiker att bygga höghus intill spårvägens starkströmsskenor.

 10. Överklagades inte bygglovet och projektet är för tillfället pausat?. Vore intressant med en uppdatering, likaså hur det går med planerna på ett bygga ytterligare ett hus mittemot, på Ågatan.

  Har försökt få svar från kommunen om planerna men får inget direkt svar. Hörde bara av företag i närheten att det inte blir något höghus där vid Parfymfabriken, iallafall inte inom de kommande åren

  1. Nadine Edsvärd says: 23 mars, 2021 kl. 13:08

   Hej,
   Ber om ursäkt för sent svar. Jag ska kolla upp det och så återkommer jag med ett blogginlägg om det kommer fram något intressant. Tack för din kommentar.

   Med vänlig hälsning,
   Nadine

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *