Sundbyberg växer så det knakar. Centrala Sundbyberg, Hallonbergen, Rissne och Ör är under stor förvandling. I detta inlägg ligger fokus på de förändringar som kommer till Rissne. Preliminär byggstart är 2021.

Vi kommer alltså snart få se ett nytt Rissne. Balder Fastigheter köpte under 2017 Rissne centrum för 217 miljoner kr och kommer att stadsutveckla Rissne och utifrån inspirationsbilder för hur Nya Rissne kan se ut så är det ett futuristiskt och ett grönt Rissne, som smälter in i centrumdelen på ett organiskt sätt. Danska arkitektbyrån 3XN har ritat upp nya centrumet.

Bild: Arkitektbyrån 3XN

En socialt hållbar stadsdel

Balder vill skapa en socialt hållbar stadsdel, och det ska de göra utifrån tre delar;

 – Människorna som bor där ska trivas och må bra. Detta genom att skapa utrymmen, ytor och funktioner som skapar aktiviteter, möten och egentid.

–  Arkitekturen står 3XN Köpenhamn för. Byggnaderna de skapat är organiska och lämnar plats för stora träd som bidrar till att känslan blir att man bor i en sagopark. Hörnlägenheterna kommer att ha utsikt i två riktningar.

– Sist men inte minst är kommunikationerna en del, som kommer att förbättras. Det kommer att finnas tunnelbana, tvärbana, buss och närhet till E18 och E4.

Nytt centrum

Rissne centrum kommer alltså att få ett nytt utseende och nya funktioner. Centrumet kommer att bestå av en park som samlar folk i området, en kollektivtrafikszon (tbana, tvärbana och buss), zonen emellan bostadshusen kommer att ha grillplatser och trädgårdar. Bottenvåningarna kommer att bestå av butiker, restauranger och cafeér.

Det kommer att bli en centrumdel som samlar liv och rörelse, men även återhämtning och ett lugn.

Kom med dina idéer

Balder har sina idéer kring hur de vill utveckla Rissne, men välkomnar boende att komma med idéer för att Rissne ska bli så bra som möjligt. Är du intresserad av utvecklingen av Rissne eller vill vara med och komma med idéer gå in på Balders hemsida.

Kommentarer på “Ett nytt Rissne”

  1. Tobias Davidsson says: 6 februari, 2020 kl. 10:06

    Hej!

    Vill jättegärna att Hemköp är kvar, det behövs verkligen en närbutik, annars blir man hänvisad till Willys el Coop. Och ett litet Apotek vore nice.

    Sedan hänger ju det en del folk där, det säljs droger, mm. Vore bra om man på ngt sätt vore det mindre attraktivt för dem att hänga där.

    Mvh Tobias

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *