Du kanske har märkt av att det den senaste tiden har varit en hel del aktivitet i form av brummande bomliftar runt Swedbank huvudkontor?
Vid första anblick ser det ut som att det handlar om fönsterputsning eller liknande.
Själv har jag promenerat förbi kontoret vid ett flertal tillfällen och passerat dessa bomliftar som står upphissade mot fasadväggen. Senast igår stannade jag till och såg att arbetarna på liftarna inte putsar några fönster, de verkade vara hantverkare.
En bit ifrån stod en medarbetare och körde fram en tredje lift så jag gick helt enkelt fram och frågade honom om vad det är för arbete som pågår. Jag får då veta att man just nu säkrar upp glasinfästningarna på rutorna. Men det är inte allt, därefter ska samtliga rutor bytas ut för att läggas ny plastfilm på. En stor insats för att åtgärda ganska stora brister.
 
KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING
swed33

 

swed22
 
I ett tidigare inlägg om Miljöbyggnader i Sundbyberg skrev vi att Swedbanks huvudkontor vann pris för ”Årets EU GreenBuilding” 2014 med motiveringen:
”När Swedbank byggde sitt nya huvudkontor i Sundbyberg var en av ambitionerna att byggnaden – trots 3,000 hyresgäster och många driftkritiska system – skulle nå max 50 kWh/kvm och år. En ambition som man, med gott samarbete hos alla inblandade, uppnådde. Detta ledde till en certifiering enligt Miljöbyggnad Guld och också till ett mycket bra resultat i EU GreenBuilding, med en uppnådd energibesparing i procent på 55,7%. Swedbanks huvudkontor är ett exempel på hur samarbete och gemensamma ambitioner kan ge bra miljöprestanda även i komplicerade projekt.”
 Energibesparing och miljöprestanda var namnet. Det skulle vara intressant att veta vad driften av allt underhåll landar på med det omständliga arbetet, och hur länge pågår det? Tyvärr hann jag inte ställa frågan till medarbetaren men du som läser kanske vet mer?
.
 

Uppdatering 2016-07-06

Mitt under arbetet rasade en glasruta. Som tur var landade den strax utanför uteserveringen.
KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *