Ikano Bostad är ägt av Kamprad familjen så därför erbjuder bolaget inredningsval från IKEA såsom köksluckor och hur kaklet ska se ut. I IKEA Barkarby har man även byggt ett ”Showroom” där man får en försmak i hur en Ikano lägenhet ser ut. En rätt konkurrenskraftig fördel mot andra byggare. Bolaget har för närvarande fyra pågående bostadsprojekt i stadsdelen Brotorp. Här lockas köpare till en naturnära upplevelse med närhet till Mall of Scandinavia och kommunikation.

Bostadsbyggare som lockar ungdomar

Brf Löparen är ett projekt i två etapper varav den första innefattar 37 lägenheter och är nu slutsålt. Inflyttning är preliminärt satt från hösten 2017.
Etapp 2 med sina 42 lägenheter är också slutsålt. Sista etappen Brf Löparen innefattar också 42 lägenheter och är just nu under försäljning.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING

loparen loparen-2

Brf Ströva med 31 lägenheter och inriktning mot små och stora familjer är nästa kommande projekt.

Genomtänkta utemiljöer och grönskande gårdar med möjlighet till egen odling gör området levande och trivsamt.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING

strova-2 strova-3 strova

Bostadspriserna

Med ett pris på ca 61’000kr/m² ligger det inte långt ifrån till exempel Vasastan i Stockholm. Smakar det så kostar det. Ikano med sitt IKEA i ryggen borde ha tämligen rimliga priser på sina bostäder, men sedan är det bl.a. alla byggregler som kan sätta käppar i hjulen när det kommer till att bygga billigare bostäder. Allt ska handikappanpassas med utrymme kring säng, toalett, tvättmaskin & torktumlare på bredden kan göra att en tidigare normal tvåa på 44 kvadratmeter kan landa på runt 65. 

Uppdatering 2016-09-22

Efter en del frågor som kom in nådde vi ut till Ikano Bostad för några kompletterande svar.

I båda brf:erna kommer gårdarna att vara gemensamma för de boende och i Ströva kommer det även att finnas en gemensamhetslokal med uthyrningsdel för övernattande gäster. Det kommer att finnas gott om cykelplatser i både Löparen och Ströva – både invändiga cykelrum och cykelplatser på gårdarna. Alla lägenheter utrustas med egen tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin för de mindre lägenheterna. Inget av projekten har tvättstuga. I Ströva kommer det att finnas plats för egen odling för dem som är intresserade.

Kommentarer på “IKEA’s Ikano vill locka ungdomar till Brotorp”

 1. Sen när säljer IKEA kakel? Aldrig.

  1. Hej Per.
   Nej det stämmer. IKEA säljer inte kakel men här handlar det om att man väljer hur kaklet ska se ut. Här är det inte tala om att IKEA tillverkar och säljer något kakel.

 2. … och sen när hamnar en fullt normal handikappanpassad tvåa på 65kvm? Det är fullt möjligt o görs varje dag mindre tvåor än så som är helt anpassade till dagens byggregler. Tvåor under 40kvm byggs varje dag. Varje. Du gissar för mkt tkr jag.

  1. Hej igen Per.
   Det var en hypotes om hur en tidigare tvåa på 44kvm planeras om från en ytsmart tvåa (innan byggreglerna kring tillgänglighet trädde i kraft) till en på 65kvm med krav om garderober och tillgänglig förvaring samt. med de tillval som kan göras med t.ex. Tvättmaskin och torkrumlare. Det är inga gissningar men vi tar till oss dina synpunkter och ser till att förtydliga kommande exempel. Tack för att du läser vår blogg!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *