Spekulationer om vår nya bostadsminister

Efter 5 år som ordförande i kommunstyrelsen lämnade Jonas Nygren den 13 november 2015 in sin avsägelse som kommunstyrelsens ordförande. Jonas som byggde för mycket, blev ersatt av den blågröna koalitionen vars ambition är att bygga mindre. Men det är en annan historia.

Det har väl inte undgått någon att Mehmet Kaplan (fd. bostadsminister) avgick igår. Under morgonens sändning i Nyhetsmorgon idag stod Marcus Oscarsson och spekulerade lite i vem som skulle kunna bli Mehmets efterträdare. Bland tre deltagare fanns Jonas Nygren vilket är intressant.
Jonas har minsann visat sig ambitiös när det gäller att bygga bostäder och bostadskrisen är en het fråga i riksdagen, vad tror du om Jonas chanser?

Kommentarer på “Jonas Nygren kan vara aktuell i regeringen”

  1. Ingolf Faricius says: 19 april, 2016 kl. 06:54

    Det vore nog den absolut bästa lösningen för den sittande regeringen, en mer motiverande och energisk person som bostadsminister får man nog leta efter.

  2. Det nya styrets ambition är alltså att bygga MER än vad Jonas Nygren någonsin kunde drömma om. Tror det är viktigt att inte tanklöst reproducera Nygrens bortförklaringar till varför han blev avsatt.

    Nygren avsattes för att hans samarbetspartier tappade förtroendet för honom. En bidragande orsak till det var förstås att han ville sparka ut sina samarbetspartier och istället bilda styre med Moderaterna.

    https://mikaelteriksson.wordpress.com/2016/02/19/18-759-nya-bostader-i-sundbyberg/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *