På andra sidan Tuletorget bygger Näckström Fastigheter tillsammans med ByggPartner Dalarna AB Tule Plazamorgondagens äldreboende”. Här väntas det byggas 54 lägenheter enligt Näckström fastigheter men frågar du Aleris så ska det rymmas 63 bostäder. Vectura fastigheter som utvecklar fastigheterna skriver att det kommer att rymma 62 lägenheter, förvirringen är total! De boende hyr en egen lägenhet på någon av enheterna som även har gemensamma lokaler så som vardagsrum och matplats. I bottenplan kommer det att finnas 2 st uthyrningsbara lokaler för extern verksamhet. En typisk Sundbybergsmodell. Boendet öppnas hösten 2017

Från Näckström Fastigheters hemsida:

Vi vet att ett modernt äldreboende är ett utmärkt inslag i detta stadsnära område som oavbrutet växer.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR FÖRSTORING

tule plaza

tule-plaza

Aleris

Aleris som ska driva äldreboendet. är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag och finns i Sverige, Norge och Danmark.

Uppdatering 2016-09-14 

  Det kommer att finnas gemensamma balkonger på alla plan samt två gemensamma terrasser för alla som vill gå ut – både äldre och personal.

 • Det kommer att finnas 9 p-platser för besökande till äldreboendet. De är placerade i ett p-garage inne i huset
 • Inredningen – vi kommer att ha aktivitetsrum och Plaza – en samlingslokal som erbjuder möjlighet till filmvisning, underhållning och möjlighet att fira födelsedagar m m. Temat för boendet är hälsa – det ska genomsyra boendet både vad gäller inredning, den dagliga verksamheten, aktiviteter och mat.
 • Det kommer att vara 62 lägenheter. (Vi bygger ofta äldreboenden med 54 lägenheter men i Sundbyberg bygger vi för fler platser, dvs 62)

Det är viktigt att ha med sig att detta är ett äldreboende som man enbart kan få plats på om man har ett beslut från en biståndshandläggare. Det är alltså inget boende man ställer sig i kö för.

Kommentarer på “Nytt och modernt äldreboende mitt i centrum”

 1. Kan man anmäla sig som 68-åring, född och uppvuxen i Sundbyberg? Bor ej i Sumpan idag, men min dotter gör det och hela min släkt har bott och vuxit upp i stan. Eller gäller det bara nu boende i Sundbyberg?

  1. Hej Bo.
   Tack för din fråga. Vi har mejlat dig ett svar!

 2. Hur går jag till väga för att komma i kontakt med er och ställa sig i kö?

 3. Hej vill söka jobb hos er Är uska å msk. mvh laila

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *