Alltomsundbyberg utökar härmed bloggen med en ny kategori ”Restaurang och Café”. I denna restaurangtäta kommun kan det vara bra med att få lite tips och inspiration till var någonstans man kan vända sig för att släcka sin törst och äta sig mätt. Vi gör ett försök!
Först ut testar vi Saffroncooks. Ett nytt koncept av hemlevererad nylagad mat av toppkockar till priset av en bättre pizza.

saffron_logo_3x

Om Saffron

Företaget grundades av Joseph Hajj och Justin Drees i augusti förra året. De träffades när de båda arbetade på Klarna. De tyckte båda att det var svårt att få tid och energi till att laga middag, speciellt som småbarnsföräldrar. Målgruppen är personer med intensiva jobb och barnfamiljer som har svårt att få ihop tiden för matlagning och jag stämmer in på båda kriterierna. De värvade den prisbelönta stjärnkocken Thomas Sjögren på Mitt Kök-mässan förra året. Saffroncooks lanserades i början av januari i år och hittills verkar det uppskattat. De har sitt kök i Sundbyberg och det bidrar till anledningen att jag väljer att skriva detta inlägg.

Om maten

Vi beställde två rätter av två olika kockar:

  1. Linguini carbonara med kallrökt lax. Tillagad av Nils Molinder (Känd från kockarnas kamp, Melanders och Wedholms fisk).
  2. Revbensspjäll med gulbetor och feta. Tillagad av Thomas Sjögren (Årets kock 2015).

Pastan smakar fräscht och gott. Många smaker blandas i en fin harmoni. Ett stort plus för att man fick rikligt med lax. Jag skulle beskriva rätten som en lyxig pastarätt.
Revbensspjället var vällagat och smakrikt. Potatisen som ligger i såsen är toppade med lite persilja som fräschar upp. En liten anmärkning är att man fick förhållandevis mer potatis än kött. Jag tycker att gulbetorna, fetaosten och paprikan var ett bra komplement till rätten. Som tillbehör till middagen fick man nybakat surdegsbröd och kärnat smör.

För att summera middagen från Saffron cooks så skulle vi säga att det är ett perfekt middagsalternativ om man inte har tid eller ork att laga mat själv och inte har lust att beställa pizza eller thai.

matratterna

Saffron bjuder även dig som läser detta på en fri leverans om du anger rabattkoden ”sumpan”

Med det sagt vill jag uppmana alla krögare, restaurang- och caféägare och liknande att höra av sig via kontaktformuläret eller instagram med tips och förfrågningar på fler provningar!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *