Vi har tidigare skrivit om arbetena som utförts på Vasagatan (Läs här). I torsdags förra veckan avslutades de arbetena och sedan påbörjades ledningsomläggningar på Esplanaden.

Spräcker berg

Från och med i torsdags (förra veckan) till och med 5 juni kommer Trafikverket att spräcka berg och borra på Esplanaden mellan Signalfabrikens entré och bibliotekets entré.  

Vilka tider?

De kommer att arbeta helgfria vardagar mellan 07:00-19:00. Natten till idag natten till imorgon kommer de att arbeta natt för att kunna hålla berörda entréer öppna på dagen.

Uppdaterad information om dubbelriktad trafik

Inför utbyggnaden av järnvägen i tunnel så planerar man att dubbelrikta trafiken på Sturegatan. All busstrafik ska flyttas från Järnvägsgatan till Sturegatan. Arbetet för detta planeras starta i augusti och pågå hela året ut, och planerad busstart på nya sträckan är vintern 2020.

Du kan läsa mer om förberedande arbeten hos Trafikverket och Sundbyberg.se. Jag önskar dig en trevlig måndag i det härliga vädret och en bra start på veckan.

Kommentarer på “Spräcka berg på Esplanaden”

 1. Lisa Wolter says: 1 juni, 2020 kl. 15:57

  Hej!
  Kommer ni att ta bort alla träden på Sturegatan när ni dubbelriktar trafiken?
  Mvh
  Lisa

  1. Nadine Edsvärd says: 28 september, 2020 kl. 10:19

   Hej,
   Vi är en oberoende tankesmedja och har inget med Sundbyberg stad (kommunen) att göra, men jag kan läsa på deras hemsida (sundbyberg.se) att de kommer att beskära träden i och med dubbelriktningen av trafiken.

   Med vänlig hälsning,
   Nadine

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *