Tobin Properties bygger om kv. Sprängaren till moderna bostäder med kvalitet. Bostadsmarknaden är stor i Sundbyberg och mycket mark tas i anspråk för utveckling. Tobin har tre projekt i staden (Vintergatan. Arkaden och Sprängaren, numera ”Rio”). Alla projekt är inom samma area.

Vi ställde några frågor till Tobins pressansvarige, Rosen Guggenheimer Lindow

Hur har processen sett ut från i upphandlingen av fastigheterna och varför fick just Tobin Properties uppdraget?

Vi köpte Sprängaren 2013 av Humlegården. I försäljningen ingick byggrätter för bostäder, dvs ”Vintergatan” och ”Arkaden” men också kontorshuset på Ekensbergsvägen. Tobin Properties har tillsammans med Sundbyberg Stad under flera år arbetat fram detaljplanen för ”kontorshuset”. Nu håller kontorshuset på att rivas och istället kommer ”Rio” att uppföras, Tobins tredje etapp i området som innehåller cirka 170 bostäder och flertalet kommersiella lokaler i bottenvåningen. Inspiration har hämtats från Sturegatan och tanken med projektet att göra Ekensbergsvägen ännu mer levande. 

Skiljer sig Sundbybergsprojekten från Era övriga projekt i Stockholm?

Alla Tobins projekt är unika och lokalt anpassade. Den röda tråden i våra projekt i Sundbyberg är ”småstadskänsla i den stora staden”. Vi försöker också bygga vidare på hur Sundbybergs kvarter ser ut idag – dvs luftiga kvarter med släpp mellan huset och gavlar mot gata.

I Vintergatans hus har man unika inslag i kök och badrum som skiljer sig från andra projekt. Vilka är Era krav och visioner när Ni väljer samarbetspartners och leverantörer i byggprojekten?

Vi jobbar alltid med de ”bästa” samarbetspartnerna och leverantörerna vilket nödvändigtvis inte behöver vara de dyraste. När vi väljer konsulter tittar vi bland annat på förmågan att ta fram detaljer som är synonyma för hela projektet.

Tobin erbjuder inga tillval i sina fastigheter utan istället höjs standardnivån med designade inredningsval och golvvärme mm.

Platsbesök i arkaden

Vi fick även möjligheten att titta in i projektet Arkaden som reser sig, ett 13 våningshus med en fantastisk utsikt. Vi möter upp Projektutvecklingschefen Adelina Mehra och Projektutvecklare Johanna Bruce i projektkontoret där modellen för Arkaden står i ett konferensrum.

Vidare ut till byggarbetsplatsen in i en nästa färdigställd lägenhet för en visning. Lägenheterna är ljusa och bjuder på öppna planlösningar. Bilderna nedan är från en 3rok. Lägenheten har en skjutdörr mellan kök och vardagsrum vilket är en stor fördel vid långkok. Det är även generöst med strömuttag t.o.m. mitt på golvet i allrummet som kan användas om man väljer att dela av rummet för en tv-bänk mm.

Vi åkte även högst upp i huset där det ännu inte finns annat än stomme och betong. och så självklart en slående utsikt!

Under 2017 avslutas bygget och bostadsrättsinnehavarna flyttar in.

Nya Rio i Sundbyberg

Nu börjar nedräkningen till försäljningen av ”Rio”, Tobins sista projekt som ska ta plats intill ekenbergsvägen där det gamla kontorshuset håller på att rivas, ”Titta ordentligt – Snart är det borta” som rivningsfirmans skylt säger. Nästa år påbörjas bygget av Rio, ett projekt på 176 lägenheter. Arkitektfirman DinellJohansson fick uppdraget att designa lägenheterna och landskapsarkitekten Johan Paju ligger bakom utemiljöerna. Alltomsundbyberg har fått ta del av två nya inspirationsbilder på projektet. Precis som de övriga projekten är det en gemensam takterrass som gäller.

Läs mer om projektet Rio Sundbyberg här!

 

entre-rio gemensamtakterrass_rio

 

UPPDATERING 2017-01-04

Nu har vi fått tillgång till tre nya bilder på lägenheterna i projektet Rio. Vad tycks?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *